Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarelladiner recepten %vegan_studiomarisa_heutink

Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarella

Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarella

Een salade Caprese is altijd een goed idee. Het smaakt naar zomer. Al komt het met bakken uit de hemel, al bij de eerste hap waan ik mij op een zonnig terras op het Italiaanse platteland. Bij de tweede hap hoor ik Music To Watch Girls Go By van Andy Williams in mijn hoofd. Net als ik hap nummer vijf wil nemen, zie ik dat de aantrekkelijke ober met me flirt. En als de salade op is, wil ik nooit meer weg, ook al zit ik gewoon nog thuis. Good food really takes you places.

Plantaardige kaas

Een essentieel onderdeel van de Caprese is, naast smakelijk, rijpe tomaten, de mozzarella. Wat me brengt bij de volgende vraag: Plantaardige kaas, gaat dat ergens over? Ooit probeerde ik een pakje vegane kaas uit de supermarkt. Het leek op kaas, het smaakte naar helaas. Hoe misleidend een kazig uiterlijk kan zijn!

Romig, licht zilt en fris

Na meerdere plantaardige mozzarella-recepten uit te hebben geprobeerd, vond ik eindelijk een winner: dit recept van Myoko Schinner. Deze Amerikaanse schreef een bestseller over de kunst van maken van vegane kaas. Haar versie lijkt op mozzarella, snijdt als mozzarella, en smaakt zelfs behoorlijk richting mozzarella: romig, licht zilt, en fris. Perfect voor een salade Caprese om  bij weg te dromen!

Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarelladiner recepten %vegan_studiomarisa_heutink
Print Recipe
Caprese Salade met Vegan Mozzarella
Kijk eens! Zomer op een bord! Deze salade Caprese is niet alleen mooi, maar ook nog eens bijzonder smakelijk. De vegan mozzarella lijkt op mozzarella, snijdt als mozzarella en smaakt zelfs behoorlijk richting mozzarella: romig, licht zilt en fris.
Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarelladiner recepten %vegan_studiomarisa_heutink
Prep Time 32 uur
Cook Time 25 minuten
Passive Time 32 uur
Servings
mensen
Ingrediënten
Vegan mozzarella
Salade Caprese met mozzarella
Prep Time 32 uur
Cook Time 25 minuten
Passive Time 32 uur
Servings
mensen
Ingrediënten
Vegan mozzarella
Salade Caprese met mozzarella
Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarelladiner recepten %vegan_studiomarisa_heutink
Instructies
Mozzarella
  1. Doe yoghurt, cashews, een halve cup water, en zout in de blender en mix tot een zeer gladde emulsie. Doe het mengsel in een kom, dek losjes af en laat 12-24 uur ongekoeld staan.
  2. Roer vervolgens de tapiocameel door het yoghurt-cashewmengsel.
  3. Doe een halve cup koud water en de agar agar in een pan. Goed roeren. Met deksel op de pan aan de kook brengen. 3 a 4 minuten laten borrelen. Als de bodem van de pan bedekt is met luchtbelletjes, is de agar agar geactiveerd.
  4. Giet het yoghurt-cashew-tapiocamengsel bij de opgeloste agar agar in de pan en roer goed op medium vuur met een houten lepel. De kaas is klaar als het mengsel glad, glanzend en elastisch is.
  5. Zet een grote kom met water en ijsblokjes klaar. Doe twee flinke eetlepels van het mengsel in een stukje plastic folie en vouw dicht. Pak de uiteinden van het folie en draai rondjes zodat de kaas bolvormig wordt. Knoop de uiteinden van het folie aan elkaar en doe in de kom ijswater. 20 tot 30 minuten laten stollen.
  6. Haal de mozzarella uit het folie en gebruik zoals je wil. **
Salade Caprese
  1. Scheur of snijd de kaas in stukken en leg op een bord.
  2. Snijd de tomaten en radijsjes in plakjes of partjes en leg op het bord rondom de kaas.
  3. Garneer met basilicum, zout, peper en eventueel croutons en pitten.
  4. Serveer de olie en azijn er apart bij.
Opmerkingen

* Kijk goed op de verpakking of er geen vanille aan de agar agar is toegevoegd.
** Deze mozzarella is niet geschikt om te smelten.

Deel Recept
Salade Caprese met Zelfgemaakte Vegan Mozzarelladiner recepten %vegan_studiomarisa_heutink