KokosbowlsDIY %vegan_studiomarisa_heutink

Kokosbowls

Kokosbowls

Als je de instagram-accounts van bewuste eters bekijkt, zou je bijna geloven dat ze elke dag beginnen met een papaya-smoothiebowl besprenkeld met zelfgebrande boekweitgranola, cacaonibs en stervormige bananenplakjes. Of oergranentoast belegd met een tot roos gedrapeerde avocado, nonchalant afgemaakt met huisgepoft hennepzaad, bio-gojibessen en perfect gepositioneerde klodders linksdraaiende cashewyoghurt. Dat kan een aantal dingen betekenen. Deze mensen staan twee uur eerder op om hun ontbijt bij elkaar te kokkerellen, ze hebben teveel vrije tijd, of ze stellen hun ontbijtgewoonten gezonder, rooskleuriger, en stervormiger voor dan de boterham-met-pindakaas-serverende realiteit.

Omdat ik het waard ben

Ik ga niet doen alsof ik elke dag ontbijtgranen lepel uit zelfgeplukte kokosbowls. Ik ga zelfs niet doen alsof ik elke dag ontbijt want het komt regelmatig voor dat ik tien minuten langer in bed liggen verkies boven de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar als het weekend is, de zon schijnt, mijn hoofd er naar staat en Pasen en Pinksteren op één dag vallen, wil ik mezelf weleens trakteren op bovenstaande vitaminen- en kleurexplosie. Zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Omdat ik het waard ben. En omdat het ontzettend makkelijk en snel in elkaar te draaien is. Als je een kettingzaag hebt.

Ok, wat moet je doen om deze geweldige kokosbowls op tafel te zetten?

  • Zaag de kokosnoot doormidden. Voor een rustieke look breek je ‘m doormidden door er met een hamer op te slaan.
  • Gebruik een lege aluminium cup van een waxinelichtje als standaard om de kokosbowl in te zetten.
  • Vul de kokosbowl met ontbijtgranen, kokosyoghurt, fruit, noten en zaden, enz.
  • Maak af met eetbare bloemen voor extra vrolijkheid.
  • Ook leuk om nagerechten zoals ijs en pudding in te serveren.
  • Handig: Na het doorzagen kan je de kokosbowls invriezen om op een later moment te gebruiken. Kan je alweer 10 minuten langer in bed blijven liggen...
KokosbowlsDIY %vegan_studiomarisa_heutink