De lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt!diner recepten %vegan_studiomarisa_heutink

De lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt!

De lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt!

De verleidingen van junkfood. We zijn er allemaal bekend mee. Van dat voer waar je in door blijft eten totdat je denkt: wat was dit een slecht idee. Te zout, te vet, teveel. Dan las je een balansdag in. En je neemt je voor om je lichaam niet meer zo vol te proppen met ongezond vreten. Om vervolgens een week later in hetzelfde patroon te vervallen. Herkenbaar?

Vunkfood!

Omdat het niet realistisch is om te denken dat je junkfood vanaf nu altijd kan weerstaan, schep ik een groot genoegen in het bedenken van recepten die net zo verleidelijk zijn als junkfood, maar dan Verantwoord en Vegan. Vunkfood! Niet vette, krokante friet met saus? Check. Een vegan, vingeraflikwaardige hamburger boordevol smaak en eiwitten? Been there, done that. Knapperige taco’s met kruidige vulling en heerlijke salsa? Kan ook afgevinkt worden op de lijst!

Best grappig

Ik maak dit gerecht vaak als er vleeseters komen eten. Niet alleen omdat ik dinergasten graag iets lekkers voorschotel, maar ook omdat ik ze graag een beetje in de maling neem. Als je niet noemt dat ze vegan aan het eten zijn, verwarren ze de vulling vaak met gehakt. En dat is best grappig. Wat het is geen gehakt. Het is quinoa! Voeg er wat kruiden, olie en tomatenpuree aan toe en tadaaaaaa: de lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt! Echt! Biediebiediebap, vunky, vunky!

De lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt!diner recepten %vegan_studiomarisa_heutink
Print Recipe
De Lekkerste Tacovulling Ooit!
Dit is de lekkerste vegan tacovulling ooit. Echt! Probeer maar.

Check voor andere allerlekkerste recepten studiomarisa.nl
De lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt!diner recepten %vegan_studiomarisa_heutink
Prep Time 45 minuten
Cook Time 40 minuten
Passive Time - -
Servings
mensen
Prep Time 45 minuten
Cook Time 40 minuten
Passive Time - -
Servings
mensen
De lekkerste tacovulling die je ooit geproefd hebt!diner recepten %vegan_studiomarisa_heutink
Instructies
Quinoavulling
  1. Spoel de quinoa goed schoon. Doe in steelpan met koude bouillon en breng aan de kook. Doe dan deksel op de pan en kook de quinoa door op laag vuur totdat het vocht is opgenomen. Neem pan van het vuur, roer goed door en laat de quinoa afgedekt 1 minuten doorgaren.
  2. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  3. Meng de quinoa met de tomatenpuree, olie en alle kruiden.
  4. Verdeel de quinoa op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Halverwege goed doorroeren. Bak de laatste 5 minuten de taco’s mee op een andere bakplaat.
  5. Fruit ondertussen in een pan de gesnipperde ui.
  6. De quinoa is klaar als het zacht en goudbruin van kleur is. Meng er voor serveren de gefruite ui dor voor extra smaak.
  7. Serveer met taco’s, guacamole en salsa.
Guacamole
  1. Meng alle ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
Tomatensalsa
  1. Meng alle ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
Deel Recept